Mudre izreke

Iako svatko od nas teži autentičnosti i želi biti poseban, društvo, obitelj i cijeli svijet nas od rođenja uče kako je bolje neke stvari prešutiti kako bi se više svidjeli drugima.

zdrav-duh-zdravo-tjeloLjudi često ne žele razgovarati o: vlastitim neuspjesima, stavovima(s kojima se drugi neće slagati), sramu, strahovima, krivnji, ljutnji, nesigurnostima i nizu drugih stvari koje smatramo lošima. Postoje mnoge stvari u životu koje su stavljene pod kategoriju prešućivanja od drugih ljudi.

Ali ako želimo uistinu postati svoji i autentični, ne samo klonovi onoga što društvo želi od nas, ključno je  da počnemo dijeliti više stvari o sebi drugima. Pri tome treba imati na umu da su ključni elementi otvaranja sebe drugima iskrenost, odgovornost i ranjivost. Kada je čovjek stvaran, kad preuzima odgovornost za vlastite osjećaje i kad na ranjiv način otvaramo sebe – stvarna snaga autentičnosti postaje nam dostupna.


Kako na zdrav način izražavati osjećaje

Uz izražavanje osjećaja najvažnija je činjenica da osjećaje možemo uvijek proživjeti ako ih priznamo, prihvatimo, osjetimo i u potpunosti izrazimo. Ali da bi nam životi bili ispunjeni i posebni trebamo provjeriti sami sa sobom da li izražavamo svoje prave osjećaje na način na koji ih možemo proživjeti, a ne da samo načelno razgovaramo ili pišemo o njima.

Zdravi i produktivni načini za izražavanje osjećaja:
Vrištite, vičite, skačite, izbacite sve iz sebe – dozvoliti sebi strastveno izražavanje osjećaja;
Meditirajte, molite se, preispitujte se svakodnevno!

Iznad glave

flight-radar-24