Mudre izreke

Soda bikarbona (bez aluminija) je siguran, efikasan i jeftin način liječenja raka. Soda drastično povećava lužnatost organizma, što dostavlja u stanice raka više kisika, nego što oni mogu podnijeti.

Činjenica je, da stanice raka ne mogu preživjeti u uvjetima visoke razine kisika u krvi. Istraživanja su već potvrdila, da soda bikarbona zaista utječe na PH balans stanica raka.

Kiselost organizma kriva je za mnoge bolesti

soda-bikarbonaMilijuni ljudi širom svijeta konzumiraju ione bikarbonata u vodi za piće radi prevencije ili ih koriste kao terapiju kod kliničke acidoze, kao i mnogih drugih stanja.

Sve biokemijske reakcije u stanicama našeg tijela, odnosno enzimi koji ih pokreću, osjetljivi su na pH-vrijednost. Što se više smanjuje tjelesni pH, to je veći problem za staničnu fiziologiju.

Veoma nizak (kiseli) tjelesni pH nastaje kao posljedica unošenja veće količine farmaceutskih sintetičkih lijekova, prehrane bazirane na kiselim namirnicama, stresa, nagomilavanja negativnih emocija.

To sve vodi propadanju stanica te na kraju dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su rak, kandidijaza, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza, gastritis, itd.

Soda bikarbona nije lijek, nego pomaže tijelu da mu se vrati izgubljena ravnoteža i da je nije potrebno uzimati ako je organizam u ravnoteži

Korištenje sode bikarbone za zdravlje

  • Smanjite količinu kiselina koje oštećuju zube - kiseline koje proizvode bakterije u ustima nagrizaju zubnu caklinu i mogu se neutralizirati tako što ispiramo usta rastvorom sode bikarbone tri puta dnevno.
  • Ublažite svrab od uboda - ubod komarca ili insekta zna biti bolan i izazivati svrab pa stavite sodu bikarbinu sa malo vode na ta mjesta.
  • Umirite bol na bebinoj guzi - u vodu za kupanje bebe dodajte malo praha jer on smanjuje iritaciju kože kod bebe.
  • Olakšajte infekcije mokraćnog mjehura - kad imate infekciju koktel sode bikarbonbe je savršeno piće za poslije večere.
  • Olakšajte bol u grlu tako da dodate pola žličice u čašu vode i time ispirajte grlo svaka 4 sata da biste smanjili količinu kiselina koje izazivaju bol.Ispiranje usta ovom otopinom također će smanjiti i bol kod afti.
  • Kod napuhanosti, teškog obroka popijte čašu vode u kojoj je promješana mala žličica sode bikarbone - trenutno nestaje žgaravica i ublažava bol
Upozorenje: Pažnja prilikom doziranja jer je soda bikarbona bogata natrijom koji može povisiti vaš krvni tlak.

Doktor onkologije Tullio Simoncini otkrio je kako jeftina i dostupna netoksična soda bikarbona liječi rak i tumore.

Soda bikarbona je dobra za izradu preparata za kozmetiku i čišćenje kuće što ćemo pisati u slijedećem članku.

 

Iznad glave

flight-radar-24