Sastojci
- 1 kg limuna
- 30 režnjeva domaćeg češnjaka
- 1 l vode
Priprema
Izrezati limun na ploške a češnjak protisnuti u spravi predviđenoj za to ( ili narezati). Ne cijele režnjeve stavljati jer se iz češnjaka oslobađaju neki spojevi tek kad ga “stisnete”.
Staviti kuhati vodu i kad proključa odjednom ubaciti limun i češnjak, pustiti par minuta.
Pustiti da se ohladi, zatim uzeti sterilnu gazu 1×1 m i presavijete ja na pola pa opet na pola i kroz nju iscjedite tekućinu sa lijevkom u plastičnu bocu(od vode, recimo).
Dobro zamotajte gazu oko komada limuna, da ništa ne ispada i dobro istisnite svu tekućinu i malo kašasto što uspijete stisnuti.
Boja napitka se kreće od žućkaste do zelenkaste ovisno o češnjaku ( od domaćeg je zeleno..) i ispadne skoro puna boca od 1,5 l
Upotreba
Svaki dan piti 0,3-0,5 (znači mjera ko žestica) 3 puta dnevno.
Količina je za cca 10 dana.
Čuvati u frižideru.
Miris češnjaka neutralizira limun tako da se može piti bez straha od mirisa!
Oprezno uzimajte ako imate nizak tlak.