Mudre izreke

Dr. Stephen Rennard, profesor na Medicinskom fakultetu na Sveučilištu u Nebraski istraživao je povoljni utjecaj pileće juhe protiv prehlade i došao je do zapanjujućih rezultata.
Naime, oduvijek nam bake pripremaju pileću juhu ako nas uhvati prehlada ne znajući zašto upravo pileća juha je odličan lijek protiv najgorih simptoma te boljetice.
juhaProfesor Rennard odlučio je provjeriti pileću juhu u laboratoriju i otkrio je sljedeće. Sastojci iz pileće juhe zaustavljaju kretanje bijelih krvnih zrnaca zvanih neutrofili koji se oslobađaju kada imamo neku infekciju ili prehladu. Neutrofili su najbrojnija vrsta bijelih krvnih zrnaca i čine važan dio imunosnog sustava. Njihov glavni zadatak je proždiranje mikroorganizama i oni to trebaju činiti kada se razbolimo. Ali kretanje neutrofila prema žarištu infekcije je upalni odgovor te mogu pokrenuti i izlučivanje sluzi. Znanstvenici pretpostavljaju da usporavanje kretanja neutrofila može smanjiti aktivnost u gornjim dišnim putevima koja je odgovorna za mnoge simptome prehlade. Ne zove se bez razloga pileća juha židovskim penicilinom.
Postoji još jedan razlog zbog kojega je pileća juha tako dobra za tijelo i dušu, a to je nježna i brižna ljubav. Faktor nježne i brižne ljubavi ne možete isključiti. Ako znate da je netko samo radi vas pripremio juhu, to može imati veliki iscjeljujući učinak.

Iznad glave

flight-radar-24