Mudre izreke

2-plastenik-pocelo-je-poceloPlastenik postavljen - dočekali smo nakon dosta iščekivanja.

Odmah mali problemčić - kako kiša ne prestaje padati, sve je pre mokro za bilo kakve daljnje radove. Čekanje još jedan tjedan...


U međuvremenu još malo guglanja. Zapela smo za ideju o vertikalnom uzgoju jagoda. Uz nekoliko mogućih izvedbi i negodovanje struke da prinosi nisu najbolji na doljnjim policama, odlučujemo se da se ipak isplati probati. Prva verzija ide u plastičnu cijev, sa izrezanim policama i navodnjavanjem u cijevi kap po kap. Pa neka vrijeme kaže što i kako dalje.


I dočekano. Kiša i dalje pada (fotke su koma :)), ali sad je ipak druga priča. Malo premjeravanja i planiranja gredica. Usput, plastenik je dugačak 23 koraka i širok 7 koraka. Pošto navodnjavanje još nije postavljeno, odlučio sam krenuti od strana, a sredinu za sada ostaviti za daljnje utabavanje.

Par štiha štihačom, ide, napad dalje. Nakon nekog vremena došao sam do jednog zaključka:

Štihanje u vrtu, dok oko tebe pada kiša (a ti na suhom i toplom - u plasteniku), nakon radnog tjedna je
nevjerojatno opuštajuće!!!

Glisti na pretek što znači da je zemlja dobra. Ilovača, ali dobra ilovača :).

NespolaI Nespola je našla svoje mjesto. Nespola, čudno jedno stablo koje uspijeva na krajnjem jugu Hrvatke i dozrijeva u 3 mj. Možda netko od kolega napiše kakav člana o nespoli, a u čekanju, slikica.


Postavlja se i jedno pitanje, kako navodnjavati. Nekako logičan izbor je kap po kap, ali nekako mi ne sjedi. S obzirom da ne sadimo samo jednu kulturu, bit će kopanja i prekopavanja, ta cjevčica u zemlji bi mogla smetati. Ne znam, ostaje još za malo razmisliti.

Pauza za ručak, kava i neki na spavanje a ja se vračam štihanju. I druga gredica skoro dovršena, malo je ostalo za sljedeći put.

I opet čekanje. Zemlja je dovoljno mekana za štihanje, ali joj treba još da bi se mogla usitniti i zaravnati, to će pričekati sljedeći vikend. Ne ide brzo kako smo zamislili.

Klikni za uvećanje Stihanje-1.jpg Klikni za uvećanje Stihanje-2.jpg Klikni za uvećanje Stihanje-3.jpg Klikni za uvećanje Stihanje-4.jpg Klikni za uvećanje Stihanje-5.jpg Klikni za uvećanje Stihanje-6.jpg

Iznad glave

flight-radar-24