Mudre izreke

„Sve što sada doživljavate je posljedica vaših prošlih djela. Ako želite biti sretni, ustrajte da na tome radite, o tome mislite i to živite. No imajte na umu da to nije trenutan proces.“ (Buddha)

Jeste li se ikada zapitali zašto radite to što radite? Svijest o našim djelima čini ono iduće, baš kako kaže WIll Smith: „The very moment is pregnant with the next one“. Djelujući ispravno poništavamo karmički kotač koji nam donose prošla djela.

trade globalization1Mnogo je izreka, mnogo dosjetki i parabola, no jedinstvena Ljubav se ne može opisati našim riječima. One su samo ljuske i daju šturi smisao o Neobjašnjivom. Sveprožimajuća Ljubav se ne može dijeliti, ona ne zna za razdvojenost; mnogi kažu da jedino ona može proći kroz vrijeme i prostor, osim nje ništa. Neki kažu da je ona stvorila svemir kakav poznajemo svatko od nas. Pročitajte Hvalospjev ljubavi i znati ćete o čemu je riječ u ovome odlomku.

Problematika našeg doba jest „sebe-perspektiva“. Svi smo okrenuti prema tome kako ćemo sebi učiniti bolje, no malo tko živi tako da drugima bude uzor. Morate biti svjesni da dijete uči od djela koja čine roditelji, a zanemarivo od njihovih riječi, smjernica ili zapovijedi. Morate biti svjesni da Vi učite od sebe samih, kao i od drugih. Budite sami sebi ogledalo, i neka Vam drugi budu na pomoć.

Ukoliko pogledamo svijet, realnost, život ili trenutak bez prosuđivanja, već onakav kakav jest, koliko stvari se već u tome trenutku mijenja? Mnogi mudraci upozoravaju da ste ono što mislite, a to i privlačite. To je neminovan zakon prirode, i Vi sami možete to iskusiti ukoliko ste voljni živjeti za sebe, onako kako Vas nitko nije do sada učio. Koliki Vam govore kako da živite, što bi trebali raditi, kako se odjenuti, pa čak i kako da mislite.

Ovaj članak je moja namjera da mislite o tome što jeste, upitajte se radite li ono što volite, i volite li ono što radite? Masovna globalizacija putem tehnologije tjera nas da postanemo mehanička bića koja samo rade kao pčele i ništa ne traže zauzvrat, osim puke egzistencije koja je uronjena u problematiku idućeg trenutka/sata/dana.

Pogledajte i ovaj video jer u mnogome objašnjava realnost koju mnogi ne vide.

https://www.youtube.com/watch?v=PT-HBl2TVtI

Iznad glave

flight-radar-24