Mudre izreke

covjek stres

Ispunjenje Vaših snova ne leži u samome trudu da ostvarite ciljeve koje ste si postavili. Putujući prema tom cilju ili više njih, mora se znati da svaka stepenica, svaki korak ima svoju važnost.

Kvaliteta postignutog cilja ovisi o svakom koraku, pa i onom najmanjem.

Zamislite da putujete na more ovih dana i umjesto ugodne autoceste i ravne ceste zanemarite jedno skretanje. Nanijet ćete si probleme uzrokovane nepažnjom (može to biti brdovita cesta, dodatni troškovi, stres, …) – sve to jer niste bili svjesni svakog koraka u putovanju do cilja.

 

Iduća bitna činjenica jest da su Vaše želje kreator svih događaja, emocija – naposljetku: realnosti koju živite. Biste li bili ovdje da niste u potrazi za nečim boljim, duhovnom hranom koja će namiriti tendenciju za unutarnji mir, za bijeg od svih problema i stresova u ovome svijetu? Pogledajte ljude kojima je lijepo i koji su uz to i uspješni. Gotovo svatko će odgovoriti da su njihovi snovi ostvareni fokusiranjem na određene želje, motivacijom da se one ostvare i trudom da se ne posustane. Možemo li mi to isto, svatko od Vas tko čita ovaj članak? Što Vas sprječava u tome?

covjek odmorDuhovna komponenta ljudskosti je gotovo nestala, potisnuta je društvenim determinantama kapitalizma, tehnologijom i posesivne nadmoći. Svatko bi želio imati „određenu“ svotu na računu, vjerujući da je ona dovoljna za sreću. Zapitajte se sada, to tražim ponizno od Vas – jeste li kupili nekakvu stvar (torbicu, nakit, ručni sat, odjeću, pa i automobil) i je li Vam to donijelo trajnu sreću?

Dakako da nije, već nekoliko dana nakon kupnje sva ta „zahvalnost“ radi novostečene svojine je nestala, kao da je nikada nije niti bilo.

 Ovime Vas ne želim potaknuti na zaključak da je svaka želja prolazna – jer ona to i jest, već da je za stvaranje unutarnjeg mira potrebno imati želje koje hrane Vaše duhovno biće, pa bila to i najmanja, bezazlena stvar koju bi drugi mogli tako vrjednovati. Odlazak u prirodu, ostavljanje mobilnih uređaja na 1 dan, 10 minuta tišine dnevno – bitan su i, reći ću, neizbježan sastojak svakodnevne rutine koju ste uhodali.

Promjene su dobre – ukoliko one donose osobni boljitak i priliku za bilo kakav napredak.

Iznad glave

flight-radar-24