Mudre izreke

Nitko od nas ne može dostići ono u čemu je netko drugi najbolji. Možemo utrošiti ogroman trud, novac, vrijeme i sve ostalo, no nikada nećemo postići tu razinu koju je postigao/la naš „idol“. Ta situacija javlja se posvuda, mnogi nogometaši žele biti Ronaldo ili Messi, mnoge djevojke žele biti neka slavna glumica/pjevačica/model itd. I to ide tako u nedogled.

No što je tu varka? VI želite biti netko drugi! Mora Vam biti jasno da nikada nećete doživjeti samo-aktualizaciju (samoostvarenje) ukoliko toliko vremena posvećujete gledajući što i kako to netko drugi radi. Nikada!

covjek uspjeh

  Prema tome, jeste li se zapitali u čemu ste Vi najbolji? Zasigurno postoji nešto za što ste sigurni da radite najbolje na svijetu, ma u Svemiru čak! Nadalje, zapitajte se da se taj isti Ronaldo, Messi, Louis Vuitton, Shakira itd. pojave na istom mjestu kao i Vi. Zamislite da radite nešto što neizmjerno volite i to Vas ispunjava. Sve te osobe mogu dobiti želju da to žele raditi isto kao i VI, odvojeno od onoga u čemu su oni najbolji. No često se ta situacija neće dogoditi. Zašto? Jer su sve te osobe potpuno usmjerene na rad onoga što najviše vole i u čemu su najbolji! Uzmite si dnevno 5 minuta vremena, gdje ćete ući u svoju unutrašnjost i osluškivati sebe. Neka to bude mjesto tišine, odvojeno od glazbe, prometa, vanjskih utjecaja općenito!

Imajte i na umu da morate kontrolirati unutrašnje utjecaje! Mnogi (pa i ja sam) na početku takvog unutarnjeg promišljanja će doživjeti unutarnju bujicu osjećaja, no ono što MORATE učiniti jest da budete iznad tih osjećaja – budite promatrač samoga sebe! Kao što neki koji imaju djecu a ovo čitaju – kada se dogodi situacija s djetetom, Vi morate biti iznad toga, uputiti dijete na ispravan put, inače imamo situaciju sukoba interesa dvoje djeteta. Suptilno, a oštro, nije li?

slika lightworker

Nakon što savladate tih kratkih (mnogima će tih 5 minuta biti vječnost!) minuta vremena samo-osluškivanja, počet ćete promatrati sve svoje radnje i „ocjenjivati ih“ – od toga ćete imati enormno veliku korist! Shvatit ćete da je svaka osoba individua sama za sebe i da nisu svi na razini razmišljanja koju mi postavljamo. Kao što Propovjednik (usp. Bibilja) kaže – „Sve pod nebom ima svoje vrijeme...“, tako i naš duhovni rast – koji je od najveće važnosti za biće kao što je čovjek – jača iz trenutka u trenutak, a Vi kao osoba postajete ugodna okolina svima koji su u vašem društvu.

Ako mi ne vjerujete, pokušajte to što je napisano, hoće li Vas išta koštati?

Iznad glave

flight-radar-24