Mudre izreke

Uzevši u obzir manijakalne pokušaje prepravki vlastitog uma, mora se izreći da takav poduhvat nosi tešku borbu. Nije samo riječ o karakternom mijenjanju pojedinca, o sustavu uvjerenja, načinu razmišljanja i genetskim parametrima (iako je ovo upitno), tu je ponajviše riječ o mijenjanju načina na koji percipiramo svijet, situacije i same sebe. Od trenutka rođenja, kada smo odabrali doći ovdje i postaviti si određena iskustva, naši putevi se čine najtežima u svemiru. Koliko je njih samo pomislilo “da mi je radije ne živjeti, bilo bi mi mnogo lakše”. Radikalne misli poput tih svakako zatomljuju čovjekovu osobnost koja mora biti valorizirana i ispunjena tokom života na zemlji.

zivotni put streliceDakako, moramo uzeti u obzir da na materijalnom planu kao što je okolina oko nas, novac je zauzeo jedno od vodećih parametara u našem životu. Djelujući kao vodlija, ali i razlog življenja, pokvarila se perspektiva i usmjerenje vlastitih težnji koje su od ozbiljnog značaja za ljudski opstanak. Pogledamo li utjecaj tehnologije, monetarne i krucijalne politike, pomislili bismo da je ovaj svijet otišao potpuno u krivome smjeru. Kao što i razvoj jedinki u slobodnom okruženju podlaže mogućnosti da se sustav raspadne, isto se dogodilo i sa dragom nam populacijom na Zemlji. Pogledajmo kako se ovakva situacija može sagledati na drugačiji način, što je i poanta ovog članka.

Nekoliko segmenata ljudskog života mora biti pokriveno za skladan život kakvoga percipira većina ljudi: financijska sigurnost, sklonište za život, unutarnji mir, mogućnost kontemplacije na dotičnoj razini, ostvarivanje želja i potreba. Za sve navedeno najbitniji parametar je novac, no uzeli smo si za pravo da ta materijalna tvorevina postane jedini cilj ljudskog ostvarenja. Koliki zaborave vlastiti karakter i idu ispod granica za koje nikada nisu mislili da postoje. Ta paradigma je rezultat mišljenja da će netko drugi učiniti ono što tu individuu čini sretnom. Mora Vam biti jasno da nećete biti sretni sve dok ne zauzmete svoj stav i snažno odlučite da radite ono što volite.

Način na koji, prema navedenom, percipiramo ciljeve i sredstva da se isti ostvare, mora dobiti svojstvo promjene gotovo svih paradigmi. Fokus mora biti postavljen na činjenju sebe, a time i drugih ljudi sretnima, čak i u mizernoj mjeri. Isus je to divno opisao: “Što god učiniste i jednom od moje najmanje braće, meni učiniste”. Sve što treba (a mnogima je to nemjerljivo ogroman poduhvat) treba biti odluka sa kojom ćete biti usklađeni, te znati da što god Vam se našlo na putu, nećete odustati – jer ste kreator vlastite sreće! Sve misli koje su usmjerene u radnje onoga što znate da će Vas usrećiti, urodit će plodom i to je nepobitna činjenica. Imajte na umu da će postojati prepreke, jer ovaj svijet iluzija je stvoren da sputa osobe na vlastitom putu, no koliki su bankrotirali desetke puta i bili odbijeni, no kasnije su postali slavne figure zbog kontroliranja vlastitog životnog puta.

“Svatko ima pravo na svoju sreću i zaslužuje je, no dobiti će je oni koji znaju da tu sreću stvaraju oni sami, a ne ostali”.

Iznad glave

flight-radar-24