Mudre izreke

Koliko samo radnji prođemo u jednom danu, ne okrećući se i idući negdje što smo si postavili kao “cilj” u tome danu. Ukoliko se stvari ne odigraju kako želimo, neki padnu u depresiju, neki postanu nervozni, ostali nešto drugo, no većinom je to diskreditacija nas samih što nismo odradili očekivanja koja smo postavili sami ili su nam ih drugi nametnuli. U ovome kratkom poglavlju možete uvidjeti uzorak, zar ne? Uzmimo sada 3-5 minuta samo da misaono prođemo što smo danas učinili u danu – ne čitajte dalje sve dok ne prođete ma i ugrubo radnje koje su se dogodile tokom današnjeg dana…

covjek uspjehJeste li učinili baš ništa? Naravno da niste! Svaki dan naučimo nešto novo i taj dan se više nikada neće ponoviti. Isto kako je i Buddha rekao: “nikada nećeš stati u rijeku na isto mjesto dva puta”. Pogledajte svoj život kako teče – samo promjene se događaju iz trenutka u trenutak, u vječnom procesu udaha i izdaha… Hodajući pokraj rijeke uvidio sam list koji nevino pluta na površini vode – njega ništa ne zaustavlja, uvijek ide prema naprijed i ne “osvrće” se da bi pogledao što je bilo u prošlim trenutcima, već gleda kako će ići samo naprijed. Kuda to? Zar je bitno? Svatko ima svoju težnju da nešto ostvari i ide prema tom cilju sa više ili manje entuzijazma. No treba nekoliko puta u danu zastati na trenutke (blaženi su oni koji mogu i dulje) i zahvaliti za priliku što imamo toliko mogućnosti napraviti nešto da usrećimo sebe, no i druge također. Koliko ste puta Vi danas zahvalili što imate toliko (a većina će se složiti da imaju gotovo SVE što im je potrebno)?

Matthew Mcconaughey je na dodijeli Oscara rekao kako je on protagonist svog života i piše priču koju slaže dan za danom, juri prema cilju kao i svi mi, no bitno je imati na umu da budemo zahvalni za svaki trenutak koji nam je dan ovako veličanstveno. Možete disati, gledati, hodati, misliti, plakati, smijati se – jeste li svjesni da možete biti slobodni da se osjećate kako želite? Oni koji to znaju, ništa ih ne može dugo pokolebati. Ako u danu ne ostvarite ono što ste si zacrtali, pa Bože moj, niti piramide nisu nastale u jednom danu (barem mi to tako tvrdimo) :) Izgradite svoj karakter onako kako ćete se sviđati sebi, a to ćete učiniti upravo tako da u svakome danu zastanete po nekoliko puta i zahvalite što ste si dozvolili da zastanete, pogledate oko sebe i izrazite svima oko Vas ljubav i zahvalnost (možete to učiniti i u tišini).

Zapamtite: Da nije bilo baš svake osobe u Vašem životu koja se dogodila, ne biste sada čitali ovaj članak koji Vam može svakako donijeti dobro, ako Vi to želite. Da je i jedna osoba bila “manje” ili “više” – Vaš put ne bi bio ovdje i sada. Hvala što ste ovdje i širite svoju svijest u smjeru ljubavi i zahvalnosti.

Evo i link da pogledate što kaže Mahtthew na svoje ostvarenje:

https://www.youtube.com/watch?v=wD2cVhC-63I

 

Sa ljubavlju i svjetlosti, Lightworker

Iznad glave

flight-radar-24