Mudre izreke

Gruner-See-prevJezero se nalazi u Austriji, u blizini grada Tragoss, koji se nalazi u podnožju snijegom prekrivenih austrijskih masiva. Tijekom zime, jezero je duboko samo 1-2 metara, a okolno područje se koristi kao park. U proljeće snijeg led sa planine počne se topiti i teče u nizinu i jezero. Jezero u tim uvijetima raste i proguta okolni park. Tijekom ljeta jezero doseže svoju maksimalnu dubinu od otprilike 12 metra te je najljepše u tom trenutku. Ono dobiva svoju prepoznatiljivu zelenu boju po kojoj je dobilo ime,a zahvaljujući topljenju snjega voda je kristalno čista i hladna. Temperatura jezera je 4-8 ° C. Jezero je popularno mjesto za ronioce koji mogu promatrati zelene livade. Alpske trave i cvijeće na tim livadama vidljive su u punom cvatu pod vodom, a također i šetnjice i klupe koje su sada pod vodom.

Jezero dobiva svoju prepoznatljivu zelenu boju i ime, od trave i lišće ispod, a zahvaljujući svježem topljenja snijega, voda ledeno hladna je kristalno jasna jasna. Temperatura jezera je 4-8 ° C i popularna je među roniocima koji mogu promatrati zelene livade na rubu zone jezera posebice u lipnju, kada je voda na vrhuncu. Alpine trave i cvijeće na livadi su vidljive u punom cvatu pod vodom. U jednom dijelu jezera mogu se čak vidjeti klupe, most i pješačke staze.

U  srpnju  jezero počinje opadati i jezero se vraća u njegovu izvornu veličinu,a park opet postaje mjesto za šetnju.

Klikni za uvećanje Gruner-See-1.jpg Klikni za uvećanje Gruner-See-2.jpg Klikni za uvećanje Gruner-See-3.jpg Klikni za uvećanje Gruner-See-4.jpg Klikni za uvećanje Gruner-See-5.jpg Klikni za uvećanje Gruner-See-6.jpg

Iznad glave

flight-radar-24