Mudre izreke

Sastojci
  • Pola kile heljdine kaše     kopriva
  • 1 stručak svježe ubrane koprive
  • 10 deka sira ribanca
  • 10 deka domaće slanine
  • 5 jaja
  • Sol
  • Češnjak
  • Malinovo ulje
Postupak

Stavite kuhati heljdu, posolite. Kuhajte dok ne omekša.Treba joj oko 15-tak minuta.

Koprivu stavite u zdjelu i prelijte je kipućom vodom. Ostavite da stoji 10 minuta. Izvadite ju na dasku i isjeckajte na sitno.

Skuhajte jaja.

Slaninu narežite na sitne kockice, isto tako i kuhana jaja.

U heljdu umješajte koprivu, kuhana jaja,slaninu  i promješajte. Dodajte sol, 2 režnja češnjaka na sitno i maslinovo ulje po ukusu.

Na kraju naribajte sir ili narežite na sitne kocice.Sve zajedno promješajte i salata je gotova.

Možete dodati listove radiča, rikulu ili rotkvicu.

 

Heljdina kaša je sastavljena je od 75% složenih ugljikohidrata. Odličan je izvor vlakana jer sadrži oko 25% neprobavljivih sirovih vlakana koji blagotvorno djeluju na probavni sustav. Ne sadrži gluten pa je stoga prikladna za osobe koje boluju od celijakije. Heljdina je kaša lako probavljiva namirnica i dobro ju je namočiti večer prije jer je lakše probavljiva.

glutenFree

Kopriva potiče izmjenu tvari, jača i čisti krv i cijeli organizam, liječi bolesti metabolizma, jača imunitet, snižava visok tlak.

Iznad glave

flight-radar-24