Sastojci
- Pola kile heljdine kaše
- 1 stručak svježe ubrane koprive
- 10 deka sira ribanca
- 10 deka domaće slanine
- 5 jaja
- Sol
- Češnjak
- Malinovo ulje
Postupak
Stavite kuhati heljdu, posolite. Kuhajte dok ne omekša.Treba joj oko 15-tak minuta.
Koprivu stavite u zdjelu i prelijte je kipućom vodom. Ostavite da stoji 10 minuta. Izvadite ju na dasku i isjeckajte na sitno.
Skuhajte jaja.
Slaninu narežite na sitne kockice, isto tako i kuhana jaja.
U heljdu umješajte koprivu, kuhana jaja,slaninu i promješajte. Dodajte sol, 2 režnja češnjaka na sitno i maslinovo ulje po ukusu.
Na kraju naribajte sir ili narežite na sitne kocice.Sve zajedno promješajte i salata je gotova.
Možete dodati listove radiča, rikulu ili rotkvicu.