Sastojci
- Jedan svežanj koprive
- 5 jaja
- 10 deka tvrdog sira
- Parmezan
- 10 deka svježeg posnog sira
- Sjemenke
- Maslinovo ulje
- Limun
- Sol
Priprema
Koprive prelijte kipućom vodom i ostavite 15-tak minuta. Ocijedite vodu i izrežite koprivu na sitno. Ako nemate mogućnost nabrati svježu koprivu možete ju zamjeniti blitvom ili špinatom. Količina koprive je prema vašem ukusu, koliko želite da ima udio u salati.
Jaja skuhajte i izrežite na kockice.
Pomješajte koprive, posni sir i jaja. Izribajte tvrdi sir. Dodajte parmezan koliko vam odgovara.
Dodajte sjemenke suncokreta, lana, sezama i bučine sjemenke. Ako ne volite sjemenke u cjelosti možete ih i samljeti.
Na kraju stavite maslinovo ulje, sol i limun po ukusu.
Promješajte i salata je gotova.
Dobar tek!