Mudre izreke

Već stoljećima čovječanstvo želi shvatiti smisao života.

Ta ista želja je živa i danas dok tražimo dublji smisao života. Zamislite sebe ispod zvjezdanog neba i shvatiti ćete da ste dio nečeg puno većeg.

Mi instinktivno osjećamo i težimo toj vezi, nadajući se da ćemo se osloboditi svjetovnih, često stresnih svakodnevnih aktivnostima.

Shvaćamo da je čovjek daleko više od običnog stroja kojega se šopa s lijekovima i tehnikom.

Želimo više od onoga što tradicionalna medicina ima za ponuditi. Spremni smo sudjelovati u našem zdravlju i dobrobiti, želimo doživjeti opipljive načine za istraživanje i proširenje potencijala.

hipnozaDubina ljudskog potencijala nadilazi površine našeg bića, s onu stranu riječi i vremena, izvan intelektualnih tvorevina uma.

Prave dubine ljudskog potencijala nalaze se unutar ljudske duše.To je osjećaj, duboka veza s našim bićem i svijetom oko nas.

Postoji mnogo različitih rituala iz različitih kultura koje pružaju mogućnosti za nas da nadiđemo sebe.

Ipak, bez obzira na kulturu, bez obzira na rituale, svi oni imaju jednu zajedničku stvar; pokušavaju stvoriti pomak u našoj svijesti, pomak između našeg uma i našeg tijela, pomak u našem odnosu sa svijetom oko nas. Ovaj prirodni pomak stvara sinkronizaciju unutar našeg bića i daje odgovarajuće okruženje za nas da možemo doseći naš potpuni potencijal.

Hipnoza je cesta prema višoj sili, omogućujući pristup do podsvijesti.

Zanimljivo je da takva snažna, prirodna sposobnost uma je pogrešno doživljavana i zanemarivana kroz stoljeća.

Istina je da se već otprilike 150 godina hipnoza uspješno koristi u mnogim različitim područjima medicine. U sredine do kasnih 1800-ih, liječnici poput Dr.James Braid, Dr.Anton Mesmer i Dr.James Esdaile koristili su hipnozu u svojim liječenjima sa fantastičnim rezultatima. Čak je i Sigmund Freud koristio i zagovarao hipnozu. Stotine uspješnih studija, uključujući i operacije s hipnotičkim anestezijama su dokumentirani i objavljeni u medicinskim časopisima, ali mi i dalje ostajemo u neznanju u vezi ove nevjerojatne prirodne sposobnosti.

hipnoza2Srećom danas se sve više ljudi ponovno okreće alternativnoj medicini i više holističkim načinima shvaćanja osobne dobrobiti.

Godine 1998., u Kongresu je usvojen zakon kojim je stvoren  Nacionalni centar za besplatnu i alternativnu medicinu kao samostalnu granu Nacionalnog instituta za zdravlje. Njegova svrha je da dokaže ili ospori razne alternativne pristupe u medicini. Dr. Stephen Straus, direktor programa, posebno je zainteresirana za istraživanje o povezanosti uma i tijela. Hipnoza je trenutno potvrđen znanstveno i medicinski koristan alat u praksi medicine.

Budući da je hipnoza prirodna, svatko ju može doživjeti i imati koristi od nje. Baš kao kad se uči nešto novo,  morate imati želju za stjecanjem znanja i razumijevanja. Ove nove ideje daju iskustva i osjećaje, koje stvaraju bogatiji, ispunjeniji život.

Iznad glave

flight-radar-24