Mudre izreke

nutela-kolacOvim jednostavnim receptom dobit ćete preukusan kruh sa nutelom.

Mi smo probali sa pekmezom od šljive i također je izvrsno.

Opisali smo vam postupak po koracima.

Ako vam je lakše pogledajte filmić i pratite korake uz upute D. Hax-a.

 

 

Recept za tijesto - obično dizano tijesto (slatko)

  • 500 deka glatkog brašna
  • 2 male žličice soli
  • 3 male žličice šećera
  • 10 grama maslaca
  • Kvasac
  • Mlijeko (par žlica)

Umiješati sastojke s toplom vodom, pred kraj najbolje rukom, dok se tijesto prestane lijepiti za prste.

Ostaviti 5 do 10 minuta da se tijesto odmori.

Tijesto rasporedite na 4 jednake komade i premjesite ih u kuglice i ostavite opet da odmaraju 10-tak minuta (da se kvasac oporavi i aktivira).

Imate gotovo tijesto i možete početi s postupkom.

Postupak

nutela-casaPosipajte brašnom radnu površinu.

Kuglicu tjesta razvaljajte što tanje. Postavite veliki tanjur na tijesto i izrežite pravilan krug koji premažite s ugrijanom Nutellom.

Razvaljajte ostale dijelove tijesta, svakog premažite Nutellom i slažite jedan na drugog.

Postavite čašu na sredinu namazanih tijesta i oštrim nožem oko čaše izrežite tijesto na šesnaestine, te maknite čašu.

Uzmite dvije kriške, zavrnite prema van svaku krišku.

Tako zavrnite sve kriške, po dvije zajedno, a krajeve im spojite.

Cijelo tijesto premažite s razmućenim bjelanjkom.

Pecite 15-tak minuta na 200 ˚C dok ne dobije zlatnu boju.

I servirajte!

Otrgnite krišku i uživajte.

 

Izvor: Organic Health

Iznad glave

flight-radar-24