Sastojci
250 gr zobenih pahuljica
150 grama šećera
200 grama putra
100 gr brašna
1 ravna žličica pecivnog praska
1 vanill šećer
2 jaja
Malo soli
Postupak
Putar vrelo zagrijat i preliti preko zobenih pahuljica.
Promješati i ostaviti da se ohladi.
Ostale sastojke izmješati, jaja se dodaju zadnja.
Dodati jednoličnu smjesu pahuljicama i sve zajedno izmješati.
Sa žličicom stavljati male vrhove na pleh izložen sa papirom za pečenje.
Ugrijati pećnicu na 175°c i peći 10-tak minuta.
Zobene pahuljice su prirodne i gotovo neprerađene, a sastoje se od zobi, žitarice cjelovitog zrna. Zob obiluje vlaknima koja usporavaju probavu ugljikohidrata čime se smanjuje razina šećera u krvi što u konačnici izaziva osjećaj sitosti nakon zobenog obroka. Pored vlakana, zobene pahuljice predstavljaju i izvrstan izvor kompleksnih ugljikohidrata.
Za sve koji žele riješiti višak masnog tkiva, prehrana zobenim pahuljicama je pravi izbor.