Mudre izreke

Sastojcizobeni-kolaci

250 gr zobenih pahuljica 

150 grama šećera

200 grama putra

100 gr brašna

1 ravna žličica pecivnog praska

1 vanill šećer

2 jaja

Malo soli

Postupak

Putar vrelo zagrijat i preliti preko zobenih pahuljica.

Promješati i ostaviti da se ohladi.

Ostale sastojke izmješati, jaja se dodaju zadnja. 

Dodati jednoličnu smjesu pahuljicama i sve zajedno izmješati.

Sa žličicom stavljati male vrhove na pleh izložen sa papirom za pečenje.

Ugrijati pećnicu na 175°c  i peći 10-tak minuta.

Zobene pahuljice su prirodne i gotovo neprerađene, a sastoje se od zobi, žitarice cjelovitog zrna. Zob obiluje vlaknima koja usporavaju probavu ugljikohidrata čime se smanjuje razina šećera u krvi što u konačnici izaziva osjećaj sitosti nakon zobenog obroka. Pored vlakana, zobene pahuljice predstavljaju i izvrstan izvor kompleksnih ugljikohidrata.
Za sve koji žele riješiti višak masnog tkiva, prehrana zobenim pahuljicama je pravi izbor.

 

Iznad glave

flight-radar-24