Mudre izreke

Hrana je materija ili tvar koju čovjek unosi u organizam u cilju prehrambenih potreba organizma, energije i zadovoljenja gladi.

vrtDa bi tijelo optimalno funkcioniralo, potrebno je da hrana zadovolji i kvantitativno i kvalitativno, što znači da moramo unositi dovoljne količine hrane koja svojom kvalitetom osigurava unos svih potrebnih materija.

Pojedinac sam odlučuje od čega će mu se sastojati prehrana i što najbolje odgovara njegovom organizmu. Iako to ne znači da je i najispravnije.

Nepravilna prehrana, bez obzira na to da li se radi o nedovoljnom ili prekomjernom ili neuravnoteženom unosu, predstavlja zdravstveni rizik.

Izrazito je važno posvetiti potrebnu pažnju hrani koju jedemo, da je što svježija, raznovrsnija i čim manje tvornički prerađena.

Važno je jesti potpuno prirodnu hranu (žitarice, povrće i voće) koja sadrži sve što je čovjeku potrebno za normalan rast i razvoj. Jedino prirodna hrana sadrži sve vitamine koji su i koji će biti otkriveni.

Svakom tvorničkom preradom hrana gubi na svojoj hranjivosti, te je čovjek često primoran koristiti vitamine i druge dodatke prehrani. Industrijski konzervansi i aditivi samo pogoršavaju situaciju.

Uz to, važno je da čovjek koristi namirnice koje rastu u njegovom životnom okruženju jer tijelo iz njih zna i može izvući potrebne hranjive sastojke. Uvezene namirnice koje se nalaze po trgovinama često su nezrele i nedostaje im prirodni natrij i drugi minerali.

Neka tvoja hrana bude tvoj lijek i neka tvoj lijek bude tvoja hrana. -Hipokrat-

Hrana je zdravlje - istina o prehrambenoj i farmaceutskoj industriji

Svakodnevnim unosom hrane u organizam, mi se liječimo ili radimo loše organizmu, ovisno što jedemo. Mnogo ljudi ne obraća pozornost na prehranu nego rješava posljedice lošeg stila života putem rješenja što nam nudi farmacija. Liječe se simptomi a ne uzrok.

Jedite domaće; jedite ne prerađenu hranu; jedite voće, povrće, klice. Jedite sezonsko i ono što raste u našim područjima.

Nevjerojatno puno novca se troši na istraživanja lijekova, reklamiranje i naravno dobit prodaje je ogromna. Pitanje je: Pomažu li nam lijekovi onako kako bi trebali?

 

Dajemo vam link na film koji otkriva najjeftiniji i najdjelotvorniji lijek koji je svima dostupan, hranu.

 

Hrana je Zdravlje: Istina o prehrambenoj i farmaceutskoj industriji

Iznad glave

flight-radar-24