Mudre izreke

Recept za čokoladucokolada-srce

400 grama meda
500 grama kakao praha
200 grama putra
10 grama narezanih badema
2 žličice cimeta
1 žličica mljevenih klinčića

 

Mješavina meda i kakao praha kuha se približno pola sata na laganoj vatri uz miješanje.

Nakon 10-tak minuta dodajte cimet, klinčići, bademi, putar te se miješa dok se putar ne rastopi.

Dobivena smjesa ulijeva se u kalup, prethodno nauljen. Kalup je po vašem izboru, što imate u kuhinji. Također možete oblikovati kuglice, srca.

Smjesa je podatna tako da dajte mašti na volju.

Ako ne volite cimet i klinčić, možete dodati eterično ulje od naranče.

Ako želite da čokolada bude još zdravija, pri kraju kuhanja čokolade ukapajte 10-20 kapi propolisa.

 

Orginalan poklon za Božić

cokoladaNapravite čokoladu i prelijte ju u kalup. Ako nemate  kalup, pogledajte među zdjelicama za bombone i drugim suđem, sigurno imate neki oblik da vam je atraktivan i zanimljiv što će poslužiti kao kalup.

Dok se čokolada ohladi, zapakirajte ju.

Izrežite od katona oblik koji vam je kao čokolada iz kalupa, obložite ga folijom. Na taj podložak stavite čokoladu i zamotajte prozirnim celofanom.

Poklonit ćete orginalan poklon koji ste sami napravili svojim rukama i sa ljubavlju. Osim što izgleda jako lijepo, ukusan je i zdrav.

Dajte si mašti na volju jer od podatne mase možete napraviti bilo koji oblik i zapakirati prema vašoj mašti.

Bit darivanja nije otići u trgovinu i nabrzinu kupiti gotov proizvod, poklon ima veću vrijednost ako ste u njega uložili svoje vrijeme, trud i ljubav.Na prvom mjestu obradujte svoje bližnje istinskim vrijednostima: ljubavi, pažnjom, razumijevanjem.

 

Iznad glave

flight-radar-24