Mudre izreke

vagaVeć je skoro kraj siječnja i vrijeme kada svi više-manje počinjemo zaboravljati na novogodišnje odluke.

Iako su se ti ciljevi razlikovali od osobe do osobe, gubitak težine je obično vrlo popularan jer je to jedan od koraka koji vode poboljšanju našeg cjelokupnog zdravlja.

Bez obzira na razloge za taj cilj, on i dalje ostaje jedan od najtežih stvari za postići. Da bi ostvarili taj cilj, treba ili promijeniti prehranu ili uložiti dodatne napore u fizičku aktivnost, iako je najbolje kada se kombiniraju oboje.

Iskustvom poučeni, najbolji rezultati se postižu kada uz pojačanu fizičku aktivnost promijenimo prehranu i tako dobivamo maksimum napretka u postizanju zdrave težine.

Iako su komercijalni lijekovi i tablete za mršavljenje popularni, nisu bezopasni i imaju mnoge nuspojave. Većina tableta za mršavljenje obiluje dozama kofeina što pak može dovesti do teških gastrointestinalnih komplikacija i teških srčanih promjena.

Budući da svaka osoba ima vlastitu rutinu vježbanja, pozabaviti ćemo se prirodnim receptima koji mogu pomoći pri gubitku težine.

1. Zeleni čaj s đumbirom

Redovitom upotrebom zelenog čaja s đumbirom vaš organizam dobiva ono što komercijalne tablete pokušavaju stvoriti kofeinom bez negativnih posljedica jer zeleni čaj je idealan za podizanje razine kofeina u krvi.

2. Jogurt i med

Budući da je doručak najvažniji obrok u danu, treba obratiti posebnu pozornost na taj obrok. Jogurt i med pomažu u gubitku težine, a i zadovoljavaju potrebu za slatkim. Jednostavno dodajte žličicu domaćeg meda u jogurt, te na taj način poboljšavate način na koji probiotici u jogurtu pomažu i ubrzavaju probavu i razgradnju masnoća.

3. Cvjetna voda damascena ruže

Osim što je vrlo osvježavajuća i ukusna, ova mješavina može pomoći pri gubitku težine jer latice ruže imaju blago diuretičko djelovanje.

Diuretici povećavaju količinu natrija u bubrezima što crpi vodu iz krvi i čisti krv u procesu.

4. Kokosovo ulje

Ako ne koristite kokosovo ulje za kuhanje i prehranu, propuštate mnogo njegovih prednosti za mršavljenje i cjelokupno zdravlje. Za razliku od maslaca, maslinovog ulja, ili canola ulje, kokosovo ulje sadrži trigliceride srednjeg lanca (MCT). MCT pomaže tijelu da učinkovitije i brže sagorijeva kalorije. Osim toga sprječava tijelo u skladištenju dodatnih masnoća.

mrsavljenje

Iznad glave

flight-radar-24