Mudre izreke

voce-lubenicaVoće nikada ne trebate jesti poslije obroka, treba ga jesti prije obroka.

Mnogo je zdravije pojesti cijeli plod voća nego samo iscjeđeni sok, ali ako pijete iscjeđeni sok, pijte gutljaj po gutljaj polako.

Možete ići na trodnevno čišćenje organizma, jedite samo voće i pijte svježe iscjeđene voćne sokove, bit ćete iznenađeni kako ćete izgledati svježi i puni energije.

Kivi ima duplo više vitamina C, nego naranđa, a također sadrži dosta u sebi magnezija i vitamina E.

Jabuka pomaže da se smanji mogućnost za rak na debelom crijevu i moždani udrar.

Jagode su vrlo “snažne” imaju najviše antioksidansa od većne voća koje nas štite od zakrčenja vena.

Ni u kojem slučaju ne pijte HLADNU vodu poslije obroka, jer hladna voda će učvrstiti masti koje ste unijeli pri obroku i to će vam usporiti rad želuca.  Kad voda dođe u dodir sa kiselinama u vašem organizmu brže će se zaljepiti za vaša crijeva masne naslage koje potenciraju rak. Zato je najbolje ugledati se na Japance koji pri svakom obroku piju toplu vodu ili čaj.

Od 04 sata do 12 sati tijelo obavlja eliminaciju - uklanjanje štetnih tvari iz organizma i ostataka hrane -  detoksikacija.
Od podne do 20 sati aproprijacija -  uzimanje i probava hrane.
Od 20 sati do 04  - asimilacija - apsorpcija hrane.

Bitno je da voće jedete na prazan želudac, od 04 do podne.

Voće ne smijete jesti s nekom drugom hranom ili neposredno poslije nje.

Voće brzo prolazi kroz organizam.

Ako se voće jede na suhu hranu, ne može proci kroz želudac u crijeva, počinje fermentirati i trunuti, a to razvija kiselinu i hrana se kvari, bjelančevine počinju putrificirati, a ugljikohidrati fermentirati.

Voće brzo prolazi, troši najmanje energije tijela, daje vodu, živo je pa dobivamo energiju; VOĆE JE NAJBITNIJA HRANA KOJU MOŽEMO JESTI.

Iznad glave

flight-radar-24