Mudre izreke

Kukuruz i kukuruzne prerađevine

Dolaskom vrućih ljetnih dana i početkom godišnjih odmora počinje odlazak na plažu.

Čim se sjetim plaže i mora, na pamet mi padne pečena i kuhana kukuruza i ljudi koji masovno uživaju u tim delicijama.

Kukuruz možemo jesti na nekoliko raznovrsnih načina, a donosimo vam nama najukusnije.

Isprobajte!!!…

Cijeli članak: Kukuruz i kukuruzne prerađevine

Pjenušavi sok od bazge
Sastojci
  • 10 cvjetova svježe bazge (bez listova)
  • 10l vode
  • 1 kg šećera
  • 2,5dl jabučnog ili vinskog octa
  • Sok od dva limuna
  • 1 cijeli limun s korom narezan na kriške
Priprema

Sve sastojke izmiješamo u većoj posudi.

Prekrijemo je krpom i ostavimo na toplom mjestu kako bi potaknuli vrenje.

Svakog dana…

Cijeli članak: Pjenušavi sok od bazge

Sirup od cvatova bazge

Sastojci

3l vode
25 cvatova bazge
3kg šećera
Sok od 4 limuna
Sok od 3 naranče

 
Postupak

Rascvjetane cvatove bazge (bez lišća) namočiti u vodi i ostaviti da odstoje 24 sata.

Potom tekućinu procijediti i u nju umiješati šećer i kratko prokuhati.

Na kraju umiješati procijeđen sok od limuna i…

Cijeli članak: Sirup od cvatova bazge

Specijalitet svibnja - Pohani bagrem

Bagrem je u punom cvatu.

Obratite pozornost dok prilazite šumi, drvo bagrema je nadaleko primjetljivo.

U zelenilu šume ističe se zbog bijelih cvijetova.

Cvijetovi se smiju jesti i sirovi, osim što prekrasno mirišu imaju slatki medni okus.

Nemojte pretjerati sa ukusnim cvjetićima jer mogu izazvati…

Cijeli članak: Specijalitet svibnja - Pohani bagrem

Bezglutenski kruh s bananama
Bezglutenska prehrana zdrava je ne samo za osobe oboljele od celijakije, već i za sve one koji su odlučili ne jesti industrijsku prehranu punu boja i konzervansa.

Vrijeme pripreme: 1 sat

Sastojci
  • 2 velika jaja
  • 1 šalica šećera
  • ½ šalice biljnog ulja
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 3 izgnječene…

Cijeli članak: Bezglutenski kruh s bananama

Iznad glave

flight-radar-24