Dolaskom vrućih ljetnih dana i početkom godišnjih odmora počinje odlazak na plažu.
Čim se sjetim plaže i mora, na pamet mi padne pečena i kuhana kukuruza i ljudi koji masovno uživaju u tim delicijama.
Kukuruz možemo jesti na nekoliko raznovrsnih načina, a donosimo vam nama najukusnije.
Isprobajte!!!…
Sve sastojke izmiješamo u većoj posudi.
Prekrijemo je krpom i ostavimo na toplom mjestu kako bi potaknuli vrenje.
Svakog dana…
3l vode
25 cvatova bazge
3kg šećera
Sok od 4 limuna
Sok od 3 naranče
Rascvjetane cvatove bazge (bez lišća) namočiti u vodi i ostaviti da odstoje 24 sata.
Potom tekućinu procijediti i u nju umiješati šećer i kratko prokuhati.
Na kraju umiješati procijeđen sok od limuna i…
Bagrem je u punom cvatu.
Obratite pozornost dok prilazite šumi, drvo bagrema je nadaleko primjetljivo.
U zelenilu šume ističe se zbog bijelih cvijetova.
Cvijetovi se smiju jesti i sirovi, osim što prekrasno mirišu imaju slatki medni okus.
Nemojte pretjerati sa ukusnim cvjetićima jer mogu izazvati…
Vrijeme pripreme: 1 sat
© 2025 Ad-Astra Izradio HerGiz uz podršku i hosting - Opacus d.o.o.