Bezglutenska prehrana zdrava je ne samo za osobe oboljele od celijakije, već i za sve one koji su odlučili ne jesti industrijsku prehranu punu boja i konzervansa.
Vrijeme pripreme: 1 sat
Sastojci
- 2 velika jaja
- 1 šalica šećera
- ½ šalice biljnog ulja
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 3 izgnječene banane srednje veličine
- 1 šalica mljevenih oraha ili lješnjaka
- ½ šalice brašna od kokosa
- 1 žličica sode za pečenje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160 ° C. Nauljite posudu za pečenje kruha (22 ili 28 cm).
Električnim mikserom izmiješajte jaja, šećer i ulje dok ne dobijete jednoličnu smjesu (oko 3 min).
Dodajte ekstrakt vanilije i banane, te dobro promiješajte.
Orahe i kokos pomiješajte sa sodom za pečenje i dodajte smjesi.
Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ulijete u posudu za pečenje.
Pecite 40-50 minuta.
Savjet
Čuvajte kruh zamotan u plastičnu foliju u hladnjaku do pet dana.