Mudre izreke

Bezglutenska prehrana zdrava je ne samo za osobe oboljele od celijakije, već i za sve one koji su odlučili ne jesti industrijsku prehranu punu boja i konzervansa.

Vrijeme pripreme: 1 sat

Sastojcikruh s bananama
  • 2 velika jaja
  • 1 šalica šećera
  • ½ šalice biljnog ulja
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 3 izgnječene banane srednje veličine
  • 1 šalica mljevenih oraha ili lješnjaka
  • ½ šalice brašna od kokosa
  • 1 žličica sode za pečenje
 
 Priprema

glutenFreeZagrijte pećnicu na 160 ° C. Nauljite posudu za pečenje kruha (22 ili 28 cm).
Električnim mikserom izmiješajte jaja, šećer i ulje dok ne dobijete jednoličnu smjesu (oko 3 min).

Dodajte ekstrakt vanilije i banane, te dobro promiješajte.

Orahe i kokos pomiješajte sa sodom za pečenje i dodajte smjesi.

Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ulijete u posudu za pečenje.

Pecite 40-50 minuta.  

 

 

 

Savjet

Čuvajte kruh zamotan u plastičnu foliju u hladnjaku do pet dana.

Iznad glave

flight-radar-24