Mudre izreke

Toskanski pikantni patlidžani
Iako smo navikli patlidžane koristiti za popularni ajvar, oni su odlično povrće u svakodnevnoj upotrebi. Pokušajte ih pripremiti kao zimnicu.
 
Sastojci

 

  • 2 kg manjih patlidžana
  • Glavica češnjaka
  • Malo soli
  • Ocat i ulje
  • Papar u zrnu
  • Mažuran i bosiljak
  • Jedna ljuta papričica
 
Priprema…

Cijeli članak: Toskanski pikantni patlidžani

Sušene rajčice
Sastojci
  • 1,8 kg rajčice šljivara
  • Krupna morska sol
  • Svježe mljeveni papar
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice suhog origana
  • 190 ml maslinovog ulja
 
Priprema

Oprati rajčice, narezati ih na četvrtine i ukloniti im sjemenke.

Na dva papira za pečenje staviti aluminijsku foliju.

Rajčice staviti na tako…

Cijeli članak: Sušene rajčice

Dalmatinski kiseli krastavci
Svatko ima svoju metodu kiseljenja krastavaca, a mi vam donosimo malo drugačiji recept.
Sastojci

 

  • 2 kg krastavaca
  • ½ l vinskog octa
  • Nekoliko korijena hrena
  • Nekoliko zrna zelenog grožđa
  • Papar
  • Malo lišća vinove loze
  • List lovora
  • Sol po ukusu
 
Priprema

 

Krastavce očistiti od…

Cijeli članak: Dalmatinski kiseli krastavci

Domaći ketchup
Jednan od proizvoda koji u sebi imaju najviše aditiva i pojačivača okusa je svakako ketchup. Taj proizvod treba izbjegavati, ali zato pripremite sami ukusa i zdrav ketchup i začinite ga prema vlasitom ukusu.
 
Sastojci
  • 1,5 kg grubo nasjeckanih zrelih rajčica
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 režnja…

Cijeli članak: Domaći ketchup

Ukiseljene zelene rajčice

Ljeto je vrijeme dozrijevanja većine povrća i početak pripreme zimnica. Stoga vam donosimo recept za zelene rajčice u octu.

 
Sastojci:
  • 3 kg zelenih rajčica
  • 3 korijena hrena
  • 6 žlica soli
  • 1 žlica šećera
  • 400 ml octa
 
Priprema

Oprane rajčice preliti vrelom vodom, ocijediti, preliti…

Cijeli članak: Ukiseljene zelene rajčice

Iznad glave

flight-radar-24