Mudre izreke

Iako smo navikli patlidžane koristiti za popularni ajvar, oni su odlično povrće u svakodnevnoj upotrebi. Pokušajte ih pripremiti kao zimnicu.
 
Sastojci

 

  • 2 kg manjih patlidžana
  • Glavica češnjaka
  • Malo soli
  • Ocat i ulje
  • Papar u zrnu
  • Mažuran i bosiljak
  • Jedna ljuta papričica
 
Priprema

 

patlidjani za kiselitOprane patlidžane zajedno s korom narezati po duljini na komade i ostaviti da se osuše na suncu nekoliko sati.

Zatim ih staviti u posudu, posoliti, preliti octom i kuhati 15 minuta.

Ocijediti patlidžane od octa i poredati ih na čistu krpu da se suše do sutra.

Zatim ih stavljati u staklenke, a između redova patlidžana stavljati malo papra, mažurana, bosiljka, nasjeckanog češnjaka i ljute papričice.

Preliti uljem i zatvoriti staklenke i spremiti na hladno i tamno mjesto.

Iznad glave

flight-radar-24