Iako smo navikli patlidžane koristiti za popularni ajvar, oni su odlično povrće u svakodnevnoj upotrebi. Pokušajte ih pripremiti kao zimnicu.
Sastojci
- 2 kg manjih patlidžana
- Glavica češnjaka
- Malo soli
- Ocat i ulje
- Papar u zrnu
- Mažuran i bosiljak
- Jedna ljuta papričica
Priprema
Oprane patlidžane zajedno s korom narezati po duljini na komade i ostaviti da se osuše na suncu nekoliko sati.
Zatim ih staviti u posudu, posoliti, preliti octom i kuhati 15 minuta.
Ocijediti patlidžane od octa i poredati ih na čistu krpu da se suše do sutra.
Zatim ih stavljati u staklenke, a između redova patlidžana stavljati malo papra, mažurana, bosiljka, nasjeckanog češnjaka i ljute papričice.
Preliti uljem i zatvoriti staklenke i spremiti na hladno i tamno mjesto.