Mudre izreke

Sastojci
  • 1,8 kg rajčice šljivara
  • Krupna morska sol
  • Svježe mljeveni papar
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice suhog origana
  • 190 ml maslinovog ulja
 
Priprema

susene rajciceOprati rajčice, narezati ih na četvrtine i ukloniti im sjemenke.

Na dva papira za pečenje staviti aluminijsku foliju.

Rajčice staviti na tako pripremljen papir za pečenje i posipati solju, paprom, šećerom i origanom.

Sušiti rajčice u pećnici na 110˚C dva do tri sata, tako da vrata pećnice budu malo otvorena.

Izvaditi ih iz pećnice i pustiti da se ohlade.

Složiti u staklenke, preliti uljem i zatvoriti.

Ovakve ocijeđene rajčice odlične su kao predjelo na bijelom tostu ili s krem sirom ili ricottom.

Iznad glave

flight-radar-24