Mudre izreke

Svatko ima svoju metodu kiseljenja krastavaca, a mi vam donosimo malo drugačiji recept.
Sastojci

 

  • 2 kg krastavaca
  • ½ l vinskog octa
  • Nekoliko korijena hrena
  • Nekoliko zrna zelenog grožđa
  • Papar
  • Malo lišća vinove loze
  • List lovora
  • Sol po ukusu
 
Priprema

 

krastavciKrastavce očistiti od peteljki, oprati i preliti vrelom vodom, te ih ostaviti da se hlade.

Zatim ih ocijediti i stavljati u staklenke na čijem su dnu listovi vinove loze.

Od 1 l vode, octa i soli po ukusu skuhati mješavinu i ohladiti je.

Između krastavaca staviti malo papra, zrna zelenog grožđa i komadiće lovorovog lišća, preliti mješavinom do vrha.

Zatvoriti staklenke i ostaviti na hladnom mjestu.

Nakon tjedan dana odliti tekućinu iz staklenki, još jednom prokuhati, ohladiti i preliti preko krastavaca.

Čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Iznad glave

flight-radar-24