Svatko ima svoju metodu kiseljenja krastavaca, a mi vam donosimo malo drugačiji recept.
Sastojci
- 2 kg krastavaca
- ½ l vinskog octa
- Nekoliko korijena hrena
- Nekoliko zrna zelenog grožđa
- Papar
- Malo lišća vinove loze
- List lovora
- Sol po ukusu
Priprema
Krastavce očistiti od peteljki, oprati i preliti vrelom vodom, te ih ostaviti da se hlade.
Zatim ih ocijediti i stavljati u staklenke na čijem su dnu listovi vinove loze.
Od 1 l vode, octa i soli po ukusu skuhati mješavinu i ohladiti je.
Između krastavaca staviti malo papra, zrna zelenog grožđa i komadiće lovorovog lišća, preliti mješavinom do vrha.
Zatvoriti staklenke i ostaviti na hladnom mjestu.
Nakon tjedan dana odliti tekućinu iz staklenki, još jednom prokuhati, ohladiti i preliti preko krastavaca.
Čuvati na hladnom i tamnom mjestu.