Mudre izreke

Kuhanje na pari je najbolji način smekšavanja prehrambenih namirnica jer se najbolje sačuva njihova biološka vrijednost, te namirnice zadržavaju svoju izvornu boju, okus, svježinu i sočnost.

Vrste povrća i vrijeme

  • brokula, cvjetovi - 4 do 6 minuta        povce-mrkva-cjetaca
  • kupus, naribani - 5 do 8 minuta       
  • grašak - 2-3 minute       
  • kelj pupčar - 12 minuta       
  • tikvice - 6 do7 minuta       
  • šparoge, mahune - 8 do 10 minuta       
  • mrkva, narezana na prutiće - 5 do 7 minuta       
  • cvjetača, cvjetovi - 6 do 10 minuta       
  • patliđan, narezan na kocke - 5 do 6 minuta       
  • paprika - 2  do 4 minuta
  • zeleno lisnato povrće - 3 do 5 minuta       
  • koraba - 30 do 35 minuta   
  • luk, cijeli - 20 do 25 minuta   
  • gljive - 4 do 5 minuta       
  • rajčica - 2 do 3 minute       
  • krumpir, narezan na kockice - 10 do 12 minuta  

Iznad glave

flight-radar-24