- Obnavlja pravilno funkcioniranje glavnih funkcija tijela
- Podmlađuje organizam
- Obogaćuje krv kisikom
- Pomaže kod infekcija i upala u tijelu
- Uklanja iz organizma toksine i višak kolesterola
- Normalizira i stabilizirira metabolizam i čiste crijeva
- Pomaže gubitku suvišnih kilograma
Pšenicu staviti u vodu ustaklenku i to trećinu pšenice, a dvije trećine vode.
Ostaviti da odstoji preko noći, odnosno dok se ne pojave klice dužine 1-3 milimetra.
Dok pšenica proklija precijediti i spremna je za jelo. Vodu nikako ne treba baciti već je piti jer je puna minerala i vitamina.
Prokijala pšenica se može čuvati najviše 4 dana u frižideru, zatvorena u staklenki u malo vode, da bude vlažna. Možete je i spirati svaki dan hladnom vodom.
Pšenicu jedite po dve žlice ujutro i u podne, prije ručkaa. Treba je vrlo dugo žvakati, jer tako se njeni hranljivi sastojci najbolje apsorbiraju.
Može se jesti i samljevena sa medom, takva je najdjelotvornija.
Može se ubaciti u mnoga jela : juhe, salate, kajganu, rižoto, razna variva i sokove.