Mudre izreke

Sastojci

Konzerva tune
Šalica zobenih pahuljica
3 kuhana jaja
1 žlica psylium ljuskica
1 velika žlica sjemenki od lana
1 velika žlica parmezana
1 velika žlica maslaca
Špek
Luk
Češnjak
Senf
Sol

Postupak

Namočite sjemenke od lana i neka stoje bar 1 sat. U deci vode stavite žličicu psylium ljuskica i neka isto stoje sat vremena.
Skuhajte jaja i očistite.
Narežite na sitno špek, luk i češnjak (količina je po ukusu, kako volite).
U zdjelu pomješajte redom: tunu(iscjedite vodu i ulje), zobene pahuljice, psyilium, lan, parmezan, maslac. Dodajte špek, luk, češnjak. Začinite sa solju i senfom.
Promješajte i ako je premekano dodajte još zobenih pahuljica.
Ako nemate psylium ljuskice, dodajte više vode ili sirovo jaje da masa postane kompaktna te da se mogu raditi pljeskavice.

Pecite ih na svinjskoj masti. Dok se zacrvene vadite ih na papir da se upije suvišna masnoća.

Jako ukusno i brzo gotovo.

Dobar tek.

Konzumiranje tune smanjuje simptome depresije, jača imunološki sistem, štiti srce, poboljšava zdravlje mozga i ublažava bolove u zglobovima.

Iznad glave

flight-radar-24