Mudre izreke

mrsavljenje

Svako malo se nalazimo u situaciji da želimo smršavjeti jer nam je roba mala i ne osjećamo se dobro. Krećemo u potragu za dijetom i odlučujemo se za taj korak. Nakon par tjedana gubimo kile i zadovoljni smo.

Međutim čim se jednom dobro najedemo dobivamo kilu dvije više. Dok se maknemo sa dijete one izgubljene kile nam se začas vraćaju. I tako začarani krug. Rješenje je promjena životnih navika.

Ovim savjetima potaknut ćete organizam da gubi kila koliko mu je viška i da tako ostane.

Savjeti

Ujutro na prazan želudac treba popiti 6 deci vode. Voda nas razbuđuje, čisti organizam,ali i topi masnoće. Sjetite se pranja suđa i masnoće. Topla voda odstranja masnoće, a ne hladna. Dok smršavite koliko ste željeli, nastavite piti ujutro vodu, ali čašu do dvije.

Doručak je bitan da bi dobili energije za ostatak dana. Jedite raznoliko i prema vašim željama i ukusima. Ako ćete imati obilniji doručak manje ćete jesti tokom dana. U doručak obavezno stavite malu žličicu mljevenog lana.

U prijepodnevnim satima jedite voće, a poslijepodne jedan obrok orašastih plodova.

Prije obroka popijte čašu vode.Opet tople, ili bar mlake.

Za večeru nemojte jesti ugljikohidrate i šećere. Ostala hrana je dozvoljena.

Odredite vrijeme kada je večera i iza toga nemojte jesti. Pijte čaj. Pijte vodu. Organizam će se priviknuti do kada dobiva hranu i da iza toga nema. Neće biti lako jer jednu naviku morate zamjeniti dugom,ali nije nemoguće.

Kuhajte raznoliko. Više priloga. Kombinirajte što želite da vam se nalazi na tanjuru. Ono što ste uzeli vam je dovoljno. Nemojte uzimati još jednom. Bolje jedite opet za sat vremena. Nakon par dana želudac će se priviknuti da dobiva manje hrane i manje ćete jesti.

Izbjegavajte čokolade i slatkiše. Ispecite domaći kolač u nedjelju. Za međuobrok pojedite komad kolača. Ovisnost o slatkom je rješiva ako to želimo. Pojedite žličicu meda i popijte čašu vode i želja će nestati.

Crna čokolada je zdrava. Imajte ju uvijek u kući. Dok vam fali slatko, pojedite kockicu dvije i popijte čašu vode.

Nađite fizičku aktivnost koja vam odgovara. Šetnja. Ples. Na internetu se može naći bezbroj vježba, plesova, razgibavanja što su jako zanimljivi.

Počnite raditi na sebi. Čitajte. Poradite na samopouzdanju.

Prihvatite se kakvi jeste. Nesavršenosti jesu savršene na ljudima. Zamislite da smo svi isti...nismo roboti.

Ključ je u nama samima. Sva vrata su nam otvorena ako želimo. Nije nemoguće biti zadovoljan u životu - TREBA ODLUČITI I KRENUTI.

Iznad glave

flight-radar-24